AirlinesKLMNieuwsNL nieuws

KLM ontvangt nieuwe 787: ‘Sneeuwklokje’

KLM heeft dit weekend de vierde Boeing 787-10 Dreamliner ontvangen. Het toestel draagt registratie PH-BKF en is gedoopt als ‘Sneeuwklokje’.

Zuiniger

Met het investeren in een nieuwe vloot wil KLM onder andere de CO2-uitstoot verder reduceren. De 787 Dreamliner verbruikt twintig procent minder brandstof dan toestellen van dezelfde grootte. Vergeleken met de KLM 747-combi is de Dreamliner 46 procent zuiniger.

Bloemen

Alle Dreamliners van KLM zijn vernoemd naar bloemen of bloeiende planten. Met de komst van Sneeuwklokje heeft KLM zeventien Boeing 787’s in haar vloot: dertien 787-9’s en vier 787-10’s. De eerste -10, Oranjebloesem, vloog op 2 juli voor het eerst. In totaal zijn er vijftien 787-10’s besteld.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button