AirlinesIndustrieOpmerkelijkOverig nieuws

Onderzoek: meeste annuleringen in 2019 bij KLM

Elke dag worden gemiddeld achthonderd Nederlandse passagiers door vluchtannuleringen getroffen. Maar welke luchtvaartmaatschappij houdt de meeste passagiers aan de grond? AirHelp, een bedrijf gespecialiseerd in de rechten van vliegtuigpassagiers, deed hier onderzoek naar.

Onderzoek

Het bedrijf analyseerde hiervoor tussen 1 januari en 30 november 2019 alle vluchtannuleringen in Nederland van de twintig grootste maatschappijen die hier actief zijn. De meeste annuleringen waren bij KLM, zegt AirHelp. 160.000 mensen kregen bij deze maatschappij te maken met een annulering. Over alle maatschappijen genomen, kregen 275.000 passagiers te maken met een annulering.

Meeste annuleringen

Na KLM vonden de meeste annuleringen plaats bij easyJet, met 15.000 gedupeerde Nederlandse passagiers. Gemiddeld gezien, waren passagiers in ruim 65 procent van de gevallen op tijd op hun bestemming, zegt AirHelp. British Airways sluit de top 3 met ruim 10.000 door annulering getroffen Nederlandse passagiers. Vluchten van BA waren in ruim 72 procent van de gevallen op tijd.

Minste annuleringen

“Verschillende luchtvaartmaatschappijen bewezen in het onderzoek dat het ook anders kan”, schrijft AirHelp. “Zo werd in 2019 bij Pegasus Airlines geen enkele vlucht geannuleerd. En bij populaire luchtmaatschappijen in Nederland, zoals Aeroflot, TUI fly en Wizz Air, werden bij alle drie minder dan 1.000 passagiers afgelopen jaar door een annulering getroffen. Deze getallen zijn niet alleen het resultaat van het in verhouding kleine aantal vluchten van deze maatschappijen. Voor elk van deze maatschappijen lag het totaalaantal geannuleerde vluchten namelijk lager dan 0,2 procent.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close