fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuws

Aegean ontvangt eerste A320neo

Aegean heeft de eerste A320 van Airbus ontvangen. In totaal heeft de Griekse maatschappij 46 toestellen van dit type besteld.

Order

De totale order heeft een waarde van 6 miljard dollar. In juli 2020 moeten er zes geleverd zijn, in 2024 moeten alle toestellen geleverd zijn. Het vliegtuig is uitgerust met Pratt & Whitney GTF motoren, waarmee de maatschappij CO2-uitstoot wil besparen. “De levering van onze eerste state-of-the-art Airbus A320neo is een significante mijlpaal voor onze ontwikkeling en concurrentievermogen”, aldus Dimitris Gerogiannis, CEO van Aegean.

Vloot

In 2018 bestelde Aegean Airlines dertig toestellen van dit type. In juni 2019 kocht de airline daar nog eens zestien vliegtuigen bij. In de zomer van 2020 wil het bedrijf 65 vliegtuigen hebben, waarmee naar 155 bestemmingen wordt gevlogen.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button