AirlinesDuurzaamheidEditors choiceFrequente reizigerOverig nieuwsProfessional

Air France compenseert uitstoot CO2 binnenlandse vluchten vanaf januari

Air France wil vanaf 1 januari 2020 de CO2-uitstoot van binnenlandse vluchten volledig compenseren door projecten te steunen in Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

EcoAct

Het compenseren zal worden gedaan door gecertificeerde projecten te steunen die samen met EcoAct zijn geselecteerd. Ook zullen de partijen samen twee projecten in Frankrijk opzetten.

Focus

De projecten die zijn geselecteerd zijn gefocust op herbebossing, bosbehoud, biodiversiteit en de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen. EcoAct zal toezicht houden op de projecten.

Eerste project

Een voorbeeld van een project dat Air France gaat steunen is het Floresta de Portel-initiatief in Noordwest-Brazilië. Dit project zet zich in ter voorkoming van ontbossing en beschermt daarmee een van ‘s werelds rijkste ecosystemen.

Stemmen

Andere projecten worden begin 2020 bekend gemaakt. Klanten van Air France kunnen dan ook stemmen op welk project zij het liefste willen steunen. Tussen nu en 2030 wil de maatschappij de CO2-uitstoot van alle vluchten met vijftig procent per passagier/kilometer compenseren ten opzichte van 2005.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button