fbpx
LiefhebberNieuwsRuimtevaart

Boeing Starliner terug op aarde

De Boeing Starliner is veilig terug op aarde aangekomen. Het ruimtevaartuig was op weg naar het International Space Station, maar heeft dit ruimtestation niet bereikt.

ISS

Onderweg ging het mis. Het toestel bereikte niet de geplande baan, waardoor het zijn weg naar het ISS niet kon vervolgen. Daarop bracht NASA de Starliner in een stabiele baan om het weer veilig terug naar aarde te kunnen begeleiden.

Tests

Dit betekent niet dat de proef mislukt is; onderweg heeft Boeing een aantal functionaliteiten kunnen testen voor het NASA Commercial Crew Program. Zo zijn er een aantal systemen aan boord getest, waaronder voor de communicatie en de navigatie.

Gegevens

“De Starliner Orbital Flight Test heeft ongelooflijk waardevolle gegevens geleverd en zal dit blijven doen. Samen met het NASA-team werken we aan de toekomstige Starliner missies die worden gelanceerd vanaf Amerikaanse grond en daar ook weer terugkomen”, aldus Jim Chilton, Senior Vice Pesident of Space bij Boeing.

Calypso

De Starliner wordt nu nagekeken en maakt zich klaar voor de tweede testvlucht. Bij de eerste test werd alleen vracht vervoerd. De tweede keer moet het toestel bemand worden door NASA astronaut Suni Williams. Hij heeft het toestel na de landing ‘Calypso’ genoemd, naar de ontdekkingsreiziger Jacques Cousteau.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button