fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Jet Airways zet zichzelf opnieuw te koop

Het failliete Jet Airways staat weer open voor geïnteresseerde bedrijven en heeft dat kenbaar gemaakt door het opnieuw uitbrengen van een expression of interest (EOI).

Interesse

Door een EOI kunnen bedrijven kenbaar maken interesse te hebben om (een gedeelte van) een bedrijf over te nemen. Het is de vierde keer dat Jet Airways een EOI open heeft gezet. De eerste was op 20 juli 2019. Toen was 3 augustus de deadline om interesse te tonen. Met de vierde keer hebben partijen nu tot 6 januari om te reageren.

Kandidaat

In november was er één kandidaat voor een overname: de Braziliaanse investeerder Synergy Group. Deze groep kreeg uitstel voor een overnamebod, omdat het meer duidelijkheid wilde krijgen over het verkrijgen van landingsrechten in India en Londen. Die rechten zouden cruciaal zijn voor een succesvolle doorstart.

Schiphol

Als er een doorstart komt, dan is de koper in ieder geval verzekerd van landingsrechten op Schiphol. Deze behoudt de failliete maatschappij namelijk. Normaliter gaan de slots na een faillissement automatisch terug in de slotpool, maar de curatoren van Jet dienden een verzoek in bij slotcoördinator ACNL om de slots te mogen behouden tot de airlines formeel zijn overgenomen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button