Boeing 747Editors choiceLiefhebberNieuws

Laatste vlucht B747 Qantas in februari

Na 17 jaar zal de allerlaatste Boeing 747 van Qantas, de VH-OEF, op 9 februari 2020 voor het laatst vliegen.

Dreamliner

Vorig jaar maakte Qantas bekend dat de 747 uit de vloot zou worden gefaseerd. Toen bestelde de maatschappij een aantal 787-9’s om de jumbojet te vervangen. Eind 2020 moeten er 14 Dreamliners vliegen voor Qantas.

Laatste vlucht

De laatste vlucht zal van Sydney naar Los Angeles gaan. Op 9 februari vertrekt het toestel om vijf uur ‘s middags en dan komt het in LA om 11:50 ‘s ochtends aan, lokale tijd. De vlucht kan ook gedeeltelijk met punten betaald worden.

Tweede leven

Eén van de 747’s van Qantas heeft een tweede leven gekregen bij Rolls-Royce. Die zal het toestel gebruiken om nieuwe motoren mee te testen. Het bedrijf heeft hier 80 miljoen dollar voor betaald.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/