fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Mogelijk nieuwe stakingen cabinepersoneel Lufthansa na kerstvakantie

Na de kerstvakantie kunnen op elk moment op korte termijn stakingsoproepen worden gedaan, zei vakbond Ufo zondagavond.

Stakingsoproep

Dit was de conclusie na gesprekken tussen de vakbond, Lufthansa en de arbeidskrachten. Daniel Flohr, plaatsvervangend voorzitter bij de vakbond, zei dat er een poging was gedaan om een oplossing te vinden in het cao-conflict. “Het is niet gelukt”, zegt hij. “We hebben gefaald met deze poging.”

Decemberstakingen

Begin december legde een deel van het cabinepersoneel van Lufthansa het werk twee dagen neer. Twee weken daarvoor was er een staking van één dag. Ufo ligt al langere tijd overhoop met Lufthansa over een nieuwe cao voor het cabinepersoneel.

Catering

Enkele dagen geleden legde een groot deel van het cateringpersoneel van Lufthansa ook al het werk neer. De maatschappij verkocht het dochterbedrijf LSG Sky Chefs begin december aan GateGroup; een actie die kwaad bloed zette bij de vakbonden. Vakbond Ver.di is bang dat de nieuwe eigenaar het personeel een lager salaris zal betalen. Volgens de bond zijn toezeggingen daarover nog niet nagekomen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button