fbpx
NieuwsProfessional

‘Voormalig COO Ryanair mag naar easyJet van rechter’

Peter Bellew, de voormalig Chief Operations Officer van Ryanair, mag naar easyJet gaan. Dat heeft een Ierse rechtbank bepaald, nadat Ryanair een zaak aanspande om dit te voorkomen, weet persbureau Reuters.

Conflicten

Bellew wil overstappen naar easyJet vanwege conflicten met Michael O’Leary, de CEO van Ryanair. Hij zou meermaals zijn uitgescholden door O’Leary. Laatstgenoemde vocht bij de rechtbank aan dat Bellew volgens zijn contract binnen twaalf maanden na zijn ontslag niet in dienst mag gaan bij de concurrentie.

Onuitvoerbaar

Hoewel het anticoncurrentiebeding geldig is, staat er beschreven dat het geldt voor alle Europese maatschappijen, en niet gelimiteerd is tot maatschappijen in hetzelfde marktsegment. Daarom zou de clausule onuitvoerbaar zijn, volgens de rechter. Ryanair gaat in hoger beroep.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button