737 MAXBoeingEditors choiceIndustrieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

CEO Boeing weg na problemen met MAX

David L. Calhoun, de huidige voorzitter van het bestuur volgt vanaf 13 januari 2020 Dennis Muilenburg op als CEO.

Opvolger

Muilenburg stopt per direct met zijn functie en totdat Calhoun begint, zal Gerg Smit, Chief Financial Officer, fungeren als interim-CEO, zodat Calhoun zijn niet-Boeing gerelateerde werkzaamheden kan overdragen.

Verandering

De Raad van Bestuur van Boeing vond dat een verandering in het management nodig was om het vertrouwen in het bedrijf en de relaties met toezichthouders, klanten en alle andere stakeholders te herstellen na de problemen met de 737 MAX.

Leiderschap

“Namens de volledige Raad van Bestuur ben ik verheugd dat Dave akkoord is gegaan met de leiding over Boeing in deze kritieke periode”, vertelt Lawrence Kellner, voorzitter van het bestuur. “Dave heeft uitgebreide ervaring in de sector en een bewezen trackrecord in sterk leiderschap. Hij begrijpt de uitdagingen die ons te wachten staan. Het bestuur en ik kijken ernaar uit om met hem en de rest van het Boeing-team te werken aan een nieuw begin voor de organisatie.”

Toekomst

“Ik geloof sterk in de toekomst van Boeing en de 737 MAX. Ik voel me vereerd om leiding te geven aan dit bedrijf en de 150.000 toegewijde medewerkers die hard werken aan de toekomst van de luchtvaart”, aldus Calhoun.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/