AirlinesGeneral aviationOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Embraer levert eerste Praetor business jet af

Embraer heeft de eerste Praetor 500 business jet afgeleverd aan launch customer Flexjet.

Types

Embraer presenteerde de Praetor in 2018 in twee versies: de 500 en 600. In de 500-variant die Flexjet heeft gekregen is ruimte voor vier passagiers. De vier stoelen kunnen volledig plat worden gelegd en aan elkaar vast gemaakt worden, waardoor het kan worden omgebouwd tot twee tweepersoonsbedden. Het toestel kan een afstand van 6019 kilometer afleggen.

600

In de 600-variant is ook ruimte voor vier personen, maar dit type kan een langere afstand afleggen: 7223 kilometer. Beide toestellen worden aangedreven door Honeywell HTF 7500E turbofan-motoren. Een voorloper van Flexjet plaatste de eerste order in 2003 bij Embraer.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/