fbpx
Frequente reizigersNieuwsVliegvelden

Heathrow komt met plan om prijzen te verlagen

Heathrow is met een nieuw investeringsplan gekomen voor uitbreiding van de luchthaven. Naar eigen zeggen kan het daarmee de vliegticketprijzen verlagen. Eerder was de Civil Aviation Authority (CAA) bang dat de tickets juist duurder zouden worden.

Vertraagd

Afgelopen week werd bekend dat de uitbreiding van Heathrow met een derde landingsbaan met 12 maanden vertraagd is door de CAA. De luchthaven diende toen een plan in om 2,8 miljard pond te spenderen. De autoriteit vond dat te veel, omdat de hoge kosten dan mogelijk verhaald zouden worden op passagiers in de vorm van duurdere vliegtickets.

Plan

Heathrow zegt deze week een initieel business plan in te dienen bij de CAA waarin wordt getoond hoe de uitbreiding zal worden vormgegeven. “Het plan is zorgvuldig samengesteld met betrokkenheid van consumenten, bedrijfsgroepen, lokale gemeenschappen en luchtvaartmaatschappijen. Aan hen is gevraagd welke voordelen uitbreiding zou moeten opleveren. Een evenwichtige benadering van hun vereisten zullen een uitgebreider Heathrow opleveren dat vliegtarieven verlaagt en meer keuze aan bestemmingen voor passagiers oplevert”, aldus de luchthaven.

Prijzen

Ook zegt Heathrow de investering volledig te betalen van privaat geld, waardoor de belastingbetaler nergens voor opdraait. Het plan is doorberekend door Frontier Economics, waaruit blijkt dat de vliegtickets met 21 – 37 pond kunnen dalen op short-haul vluchten en 81 – 142 pond op long-haul services. Dat zou het gevolg zijn van de extra competitie die er met een derde landingsbaan komt. Heathrow is van mening dat ‘het gebrek aan capaciteit van de afgelopen de groei beperkt heeft’.

Final

In 2020 moet een final business plan worden ingediend waarin de koers wordt beschreven die Heathrow neemt: het vooropstellen van service, snelheid of een combinatie van die twee. Uiteindelijk bepaalt de CAA hoe Heathrow mag investeren in de uitbreiding.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button