fbpx
Air France-KLMAirlinesNieuwsRoutes en Bestemmingen

‘China Southern behoudt codeshare met KLM’

China Southern, dat per 1 januari uit de SkyTeam alliantie stapt, heeft aangekondigd een codeshare overeenkomst in stand te houden met veertien SkyTeam maatschappijen. Ook de codeshare overeenkomst met Air France-KLM blijft intact.

Codeshare

Voor de meeste reizigers verandert er dankzij de codeshare overeenkomsten niets. Het blijft mogelijk om op één ticket te reizen met China Southern en codeshare partners. De maatschappij heeft aangekondigd dat de frequent flyer voordelen ook blijven bestaan.

China

Opvallend is dat China Southern niet blijft samenwerken met China Eastern. Waarom de twee maatschappijen alle samenwerking stopzetten is onbekend. Xiamen Airlines blijft wel samenwerken met China Southern.

Oneworld

De aankondiging van het vertrek van China Southern uit SkyTeam ging gepaard met het ontstaan van een samenwerking met zowel British Airways als American Airlines, die allebei in de Oneworld alliantie zitten. Er wordt veel gespeculeerd over een mogelijke deelname van China Southern aan Oneworld, tot op heden heeft de maatschappij hier echter niets over bekendgemaakt.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button