DuurzaamheidFrequente reizigerNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

In het weekend opnieuw klimaatprotesten Schiphol

Zaterdag organiseert Extinction Rebellion opnieuw klimaatprotesten op Schiphol. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt middels een Facebook-evenement.

Landingsbanen

“Het was maar kort geleden dat we samen met Greenpeace en anderen op Schiphol onze stem lieten horen tegen de verdere groei van Schiphol en de opening van Lelystad Airport”, schrijft de organisatie. “Maar in plaats van een passend klimaatplan komt Schiphol met plannen voor nog twee landingsbanen en eist de minister autonome groei van Lelystad.”

Dialoog

Ditmaal wil de organisatie de acties ‘kleurrijk, maar nu kleinschalig’ aanpakken. De actiegroep zegt opbouwend in dialoog te willen gaan met reizigers over de impact van de luchtvaart. De actie start om 14 uur op het plein voor Schiphol Plaza.

Eerdere protesten

Op 14 en 15 december waren er ook al protesten op Schiphol. Onder de naam ‘protestival’ werd er een grootschalige actie opgezet. De actievoerders hopen hiermee een klimaatplan af te dwingen van Schiphol. Volgens de organisatie betekent dat minder vluchten, geen Lelystad Airport, korte afstandsvluchten vervangen door de trein en het steunen van een eerlijke prijs voor vliegen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close