fbpx
AirbusAirlinesFrequente reizigersNieuwsProfessionalVliegtuigen

South African Airways voor het eerst de lucht in met A350

South African Airways heeft deze week voor het eerst een commerciële vlucht uitgevoerd met de nieuwe A350. Met dit toestel wil de maatschappij een nieuw hoofdstuk openen.

Eerste vlucht

Het toestel vloog één dag voor kerst voor het eerst onder vluchtnummer SA323, van Johannesburg naar Kaapstad. Om 10 uur vertrok het vliegtuig en om 16 uur kwam het aan. De terugvlucht droeg vluchtnummer SA336. In totaal zijn er vier A350-900’s besteld.

Vervanging

De toestellen moeten de huidige A340-600’s vervangen op de route Johannesburg – New York JFK. Met deze aanschaf hoopt de maatschappij kosten te kunnen besparen om uit de rode cijfers te komen. Vorig jaar raakte het bedrijf ‘technisch failliet’. De schuld stond toen op een bedrag van 900 miljoen euro.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button