AirbusAirlinesFrequente reizigerNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

South African Airways voor het eerst de lucht in met A350

South African Airways heeft deze week voor het eerst een commerciële vlucht uitgevoerd met de nieuwe A350. Met dit toestel wil de maatschappij een nieuw hoofdstuk openen.

Eerste vlucht

Het toestel vloog één dag voor kerst voor het eerst onder vluchtnummer SA323, van Johannesburg naar Kaapstad. Om 10 uur vertrok het vliegtuig en om 16 uur kwam het aan. De terugvlucht droeg vluchtnummer SA336. In totaal zijn er vier A350-900’s besteld.

Vervanging

De toestellen moeten de huidige A340-600’s vervangen op de route Johannesburg – New York JFK. Met deze aanschaf hoopt de maatschappij kosten te kunnen besparen om uit de rode cijfers te komen. Vorig jaar raakte het bedrijf ‘technisch failliet’. De schuld stond toen op een bedrag van 900 miljoen euro.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close