IncidentenNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Sukhoi Su-57 gecrasht bij testvlucht

Een Sukhoi Su-57 gevechtsvliegtuig is deze week neergestort tijdens een testvlucht in Rusland. De piloot kon zich met de schietstoel redden. Dat maakte vliegtuigbouwer United Aircraft Corporation bekend.

Crash

Een anonieme bron vertelt aan persbureau Tass dat het toestel een testvlucht uitvoerde op een hoogte van 8000 meter. Nadat het controlesysteem uitviel kwam het toestel in een neerwaartse spiraal terecht, wat leidde tot de crash. De piloot probeerde het toestel onder controle te krijgen, maar dat mocht niet baten. Op 2000 meter hoogte redde hij zich met de schietstoel.

Vijfde generatie

Het is de eerste crash met het toestel. Op 29 januari 2010 voerde het vijfde generatie gevechtsvliegtuig de eerste vlucht uit. Het toestel heeft ook al onder gevechtsomstandigheden gevlogen in Syrië. De Su-57 moet luchtgevechten kunnen voeren en ondersteuning kunnen leveren aan grondtroepen of marineschepen. Het Russische Ministerie van Defensie ontving in 2018 twaalf toestellen van dit type. Hier worden komend jaar mogelijk nog dertien vliegtuigen aan toegevoegd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button