fbpx
Naast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Vierde Russische MC-21-300 maakt eerste vlucht | Video

De vierde Russische MC-21-300 heeft de eerste vlucht voltooid. Het type is de opvolger van de Tupolev Tu-154.

Testvlucht

De vlucht duurde één uur en veertig minuten en werd uitgevoerd vanaf het vliegveld van Irkutsk Aviation Plant, een filiaal van Irkut Corporation. Er werd gevlogen op een hoogte van 3000 meter en een snelheid tot 500 kilometer per uur. Het toestel werd bestuurd door testpiloten Roman Taskaev en Oleg Mutovin. Alles is naar plan verlopen. Het eerste vliegtuig voerde op 28 april 2019 de eerste vlucht uit.

Concurrentie

Met het toestel wil de bouwer de concurrentie aangaan met Airbus en Boeing op de single-aisle markt. In het toestel is plaats voor maximaal 211 personen, hoewel de standaardconfiguratie 163 stoelen heeft. In totaal zijn er 175 toestellen besteld door 15 verschillende maatschappijen. Van die 15 maatschappijen zijn er 13 Russisch. Caïro Aviation en Azerbaijan airlines hebben de MC-21 ook besteld. Naast de 175 bestellingen zijn er intenties getekend voor nog eens 150 toestellen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button