fbpx
AirlinesNieuws

‘Aankondigingen EasyJet voortaan genderneutraal’

EasyJet heeft haar personeel geïnstrueerd om passagiers voortaan niet meer aan te spreken met ‘dames en heren’. Eerder dit jaar nam Air Canada hetzelfde besluit. Door algemene termen te gebruiken hoopt de maatschappij niemand buiten te sluiten.

Toegestaan

EasyJet verbiedt haar personeel niet om ‘dames en heren’ te gebruiken. De maatschappij attendeert het personeel er enkel op dat genderneutrale aankondigingen ervoor kunnen zorgen dat alle passagiers zich welkom voelen aan boord.

Twitter

Afgelopen zomer kreeg EasyJet kritiek op twitter over het feit dat passagiers werden toegesproken met ‘dames en heren’. De maatschappij heeft tegenover CNN laten weten dat dit niet de aanleiding was voor de verandering.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button