fbpx
AirlinesEditors choiceNaast het nieuwsOpmerkelijkRoutes en Bestemmingen

De 12 nieuwe maatschappijen van 2019

Naast de maatschappijen die het niet hebben gehaald, zijn er in 2019 twaalf nieuwe airlines op het luchtvaart toneel gekomen. Niet alle maatschappijen in de onderstaande lijst voeren al vluchten uit, meestal gebeurt dat pas enkele maanden na de oprichting. Klik op de naam van de maatschappij voor meer informatie.

Januari

Air Heritage. Een chartermaatschappij uit India met onder andere een Beechcraft King Air 350, een Hawker 400, een Bombardier global 6000 en enkele helikopters.

Maart

Prinair. De Puertoricaanse maatschappij was al actief van de jaren ‘60 tot de jaren ‘80, toen het failliet ging. Prinair is inmiddels weer actief als chartermaatschappij met een vloot van drie Beechcraft King Air 100’s.

April

Isla Air Express. De spaanse maatschappij wil met watervliegtuigen de Balearische eilanden met elkaar en het vasteland van Spanje verbinden. De maatschappij wil de vluchten uitvoeren met een vloot van DeHavilland DHC-6 twin otters.

Mei

Air Antwerp. De Belgische dochter van KLM verbindt Antwerpen airport en London City airport met een Fokker 50.

Juni

Eznis Airways. De Mongoolse chartermaatschappij, die in 2014 failliet ging, heeft in 2019 weer gevlogen. De maatschappij beschikt over een Boeing 737-700 en heeft twee Bombardier Dash-8 Q400 toestellen in bestelling. 

Ibom Air. De Nigeriaanse luchtvaartmaatschappij is opgericht door de overheid van de staat Akwa Ibom, in het zuiden van Nigeria. De maatschappij beschikt over een Bombardier crj-900 waarmee naar Abuja en Lagos wordt gevlogen.

Malta Air. De Maltese dochter van Ryanair heeft een vloot van 47 Boeing 737-800’s. Volgende zomer zal Malta Air alle Ryanair vluchten vanaf Malta uitvoeren. De maatschappij krijgt een eigen kleurenschema.

Juli

Play. De opvolger van het eerder dit jaar failliet verklaarde WOW Air. De maatschappij wil deze winter starten met vluchten tussen Ijsland en de rest van Europa. Er zijn plannen om in 2020 te starten met vluchten naar Noord-Amerika.

RB Link. De dochteronderneming van Royal Brunei en Malindo Air vliegt met een vloot van twee ATR-72-600’s op Borneo. De vluchten worden vooralsnog uitgevoerd door Malindo Air.

ZIPAIR. De budget dochter van Japan Airlines start op 14 mei 2020 met vluchten tussen Tokyo en Bangkok. Op de route zet ZIPAIR een Boeing 787-8 in.

Augustus

Holiday Europe. De Bulgaarse chartermaatschappij is opgericht door het Turkse Onur Air. Holiday Europe beschikt over een Airbus A321 en heeft een A321neo besteld.

September

Sunclass Airlines. Thomas Cook Scandinavië is na het faillissement van het moederbedrijf opgekocht door de Deense Viking groep, die de maatschappij heeft omgedoopt tot Sunclass Airlines. Een eigen livery heeft de maatschappij nog niet. De vloot bestaat uit acht Airbus A321’s en vijf Airbus A330’s.

Oktober

Sky Travel and Aviation. De Zuid-Soedanese maatschappij vliegt met twee Cessna 208 Caravans tussen Juba in Zuid-Soedan en Gulu in Oeganda.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button