fbpx
EmbraerMilitairNieuwsVliegtuigen

Embraer voltooit luchtdroppingstesten met KC-390

Embraer heeft een serie testen afgerond met de KC-390, waarbij verschillende vracht droppings werden getest.

Tests

“De KC-390 Millennium heeft met succes de tests voor zwaartkracht-airdrop en extractiedaling van zware ladingen met het Container Delivery System (CDS) en Low Velocity Air Drop (LVAD) doorstaan”, zegt Embraer in een persbericht.

Resultaten

De tests werden in samenwerking met de Braziliaanse luchtmacht en landmacht uitgevoerd in Arizona (VS). Hierbij lukte het om vracht van 19 ton en van 24 ton te droppen. Daarmee is het volgens Embraer het eerste middelgrote vliegtuig dat zo’n operatie kan uitvoeren.

Naam

Zodra de joint venture met Boeing rond is, krijgt het toestel een nieuwe naam. De K verdwijnt, waardoor C-390 Millennium overblijft. Zo hopen de vliegtuigbouwers de verkoop te bevorderen.

Kopers

De Braziliaanse luchtmacht heeft 28 toestellen van dit type besteld en ontving in september het eerste toestel. In juli kreeg Embraer de eerste buitenlandse order voor het toestel. De Portugese luchtmacht heeft vijf C-390’s besteld. Het land is tevens één van de ontwikkelpartners in het project; een aantal onderdelen voor het toestel worden in Portugal geproduceerd.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button