fbpx
Air France-KLMBoeingEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsVliegtuigen

KLM stuurt nog een 747 met pensioen

De PH-BFI, beter bekend als de ‘City of Jakarta’, voert vrijdagochtend haar laatste vlucht uit. De Boeing 747 vliegt onder vluchtnummer KLM747 van Schiphol naar Teruel in Spanje, waar het toestel gesloopt zal worden. KLM heeft nog acht 747’s in haar vloot. Volg de vlucht hier.

2021

Het was eerst in KLM’s planning om de 747’s in 2020 uit te faseren, maar dat is een jaar opgeschoven. Het is waarschijnlijk de PH-BFY die aan het einde van het zomerseizoen in 2021 als laatste wordt uitgefaseerd. De precieze data zijn volgens de woordvoerder nog niet bekend. De maatschappij heeft in 2021 de 747’s een halve eeuw in dienst. In januari 1971 kwam de eerste, een Boeing 747-200.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button