fbpx
Frequente reizigersLiefhebberNaast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

Laatste prototype C919 maakt eerste vlucht

Het zesde prototype van de C919 heeft vrijdag de eerste test uitgevoerd. Het is het laatste testtoestel voor COMAC.

Testvlucht

De vlucht vanaf Shanghai duurde twee uur en vijf minuten. Er zullen hierna nog meer testvluchten gemaakt worden, waarbij zal worden gefocust op de cabine, de belichting en externe geluiden. De andere vijf prototypes maken elders in het land nog testvluchten. De bouwer is inmiddels ook al gestart met de productie van enkele onderdelen die in de eerste officiële toestellen gebruikt zullen worden.

Certificering

COMAC wil de C919 in 2021 gecertificeerd hebben. In augustus stelde de fabrikant de certificeringsdatum uit. In eerste instantie stond de datum eind 2020 gepland. De Chinese vliegtuigbouwer heeft meer dan 800 bestellingen ontvangen voor het vliegtuig dat de concurrentie met de Boeing 737 en Airbus A320 aan moet gaan.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button