Frequente reizigerLiefhebberOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Laatste prototype C919 maakt eerste vlucht

Het zesde prototype van de C919 heeft vrijdag de eerste test uitgevoerd. Het is het laatste testtoestel voor COMAC.

Testvlucht

De vlucht vanaf Shanghai duurde twee uur en vijf minuten. Er zullen hierna nog meer testvluchten gemaakt worden, waarbij zal worden gefocust op de cabine, de belichting en externe geluiden. De andere vijf prototypes maken elders in het land nog testvluchten. De bouwer is inmiddels ook al gestart met de productie van enkele onderdelen die in de eerste officiële toestellen gebruikt zullen worden.

Certificering

COMAC wil de C919 in 2021 gecertificeerd hebben. In augustus stelde de fabrikant de certificeringsdatum uit. In eerste instantie stond de datum eind 2020 gepland. De Chinese vliegtuigbouwer heeft meer dan 800 bestellingen ontvangen voor het vliegtuig dat de concurrentie met de Boeing 737 en Airbus A320 aan moet gaan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close