fbpx
Frequente reizigersNieuwsProfessional

‘Twee nieuwe Thaise LCC’s in 2020 van start’

De nieuwe Thaise LCC’s Thai Eastar Jet en Thai Summer Airways hebben een Air Operating License (AOL) gekregen en zitten nu in het proces voor bemachtiging van een Air Operator Certificate (AOC).

AOC

Directeur-Generaal Chula Sukmanop van de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) zegt tegen The Bangkok Post dat Thai Eastar Jet waarschijnlijk volgende maand de AOC krijgt, nadat de laatste fase van de tests zijn afgerond door de autoriteit. Thai Summer Airways kreeg in mei 2019 al een AOL en wacht nu nog op de AOC. De maatschappij is al begonnen met het werven van personeel. Beide maatschappijen moeten binnen één jaar na het ontvangen van de AOL beginnen met vliegen, volgens de CAAT.

Rode vlag

Het zullen de eerste twee in Thailand geregistreerde airlines zijn die commerciële routes openen, nadat de rode vlag-status van ICAO werd opgeheven in 2017. Thailand kreeg in 2015 de status omdat er veiligheidszorgen waren. Japan accepteerde na dit nieuws geen Thaise vluchten meer. Niet alleen ICAO sprak zijn zorgen uit over de veiligheid van de Thaise luchtvaart, ook de Federal Aviation Administration (FAA) vond dat Thailand de veiligheid op orde moest krijgen. In 2016 vroeg het Aziatische land hulp aan de Britten om de punten te verbeteren.

Thai Eastar

De eerste commerciële vlucht van Thai Eastar zal tussen Bangkok en Kaohsung (Taiwan) zijn. Ook moet er een verbinding komen tussen Bangkok en Zuid-Korea. Maar die route moet nog even op zich laten wachten omdat de restrictie van de FAA nog niet is opgeheven. Volgens de Amerikaanse autoriteit zijn de kwalificaties van de piloten en de trainingen nog niet goed genoeg.

Thai Summer

Thai Summer Airways zal beginnen met een aantal 737-800’s en wil zich focussen op het netwerk binnen Oost-, Zuidoost en Zuid-Azië. Op de website noemt de airline al bestemmingen als China, Taiwan, Japan en India.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button