AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Weg vrij naar IATA-certificering voor start-up Bamboo Airways

De Vietnamese start-up Bamboo Airways krijgt op 3 januari certificatie van IATA Operational Safety Audit (IOSA). Daarmee is de weg vrij om IATA-lid te worden.

Certificering

Bamboo scoorde voldoende op de vereiste onderdelen voor de certificering. De maatschappij werd beoordeeld op verschillende vlakken, zoals organisatie- en managementsystemen, vluchtoperaties, vliegtuigtechniek- en onderhoud, de cabine, grondafhandeling, vrachtoperaties en operationele veiligheid.

Uitstel

De nieuwe maatschappij vliegt nu ongeveer bijna jaar. Voor de start in januari 2019 moest Bamboo de operaties tot vier keer toe uitstellen, totdat het eindelijk een vlieglicentie kreeg van de Vietnamese autoriteiten. De start-up werd in 2017 opgericht.

Dreamliner

Eerder deze week ontving de maatschappij de eerste Boeing 787-9 Dreamliner. Daarmee is het de eerste private Vietnamese maatschappij die met een wide-body vliegtuig vliegt. De eerste route met het toestel was van Hanoi naar Van Don International Airport.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button