AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Weg vrij naar IATA-certificering voor start-up Bamboo Airways

De Vietnamese start-up Bamboo Airways krijgt op 3 januari certificatie van IATA Operational Safety Audit (IOSA). Daarmee is de weg vrij om IATA-lid te worden.

Certificering

Bamboo scoorde voldoende op de vereiste onderdelen voor de certificering. De maatschappij werd beoordeeld op verschillende vlakken, zoals organisatie- en managementsystemen, vluchtoperaties, vliegtuigtechniek- en onderhoud, de cabine, grondafhandeling, vrachtoperaties en operationele veiligheid.

Uitstel

De nieuwe maatschappij vliegt nu ongeveer bijna jaar. Voor de start in januari 2019 moest Bamboo de operaties tot vier keer toe uitstellen, totdat het eindelijk een vlieglicentie kreeg van de Vietnamese autoriteiten. De start-up werd in 2017 opgericht.

Dreamliner

Eerder deze week ontving de maatschappij de eerste Boeing 787-9 Dreamliner. Daarmee is het de eerste private Vietnamese maatschappij die met een wide-body vliegtuig vliegt. De eerste route met het toestel was van Hanoi naar Van Don International Airport.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close