fbpx
Editors choiceFinancieelNieuwsProfessional

Aegean toont interesse in noodlijdend Croatia Airlines

Aegean heeft interesse getoond in het noodlijdende Croatia Airlines. De maatschappij bracht een indicatief bod uit als onderdeel van het privatiseringsplan voor het Star Alliance-lid.

Vroeg stadium

De privatisering van Croatia zit nog in een vroeg stadium. Aegean benadrukt dat er nog geen definitieve beslissing is genomen en dat er geen toezeggingen zijn gedaan. Pas in de komende maanden wordt er beslist of het naar een volgend stadium gaat, maar eerst wil de maatschappij toegang tot meer informatie om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Injectie

In september kreeg Croatia Airlines een financiële injectie van de Kroatische overheid. Dat was volgens de minister nodig om de maatschappij te stabiliseren. De maatschappij kreeg zo’n 33,5 miljoen euro.

Vloot

De vloot van Croatia Airlines bestaat uit A320’s, A319’s en Bombardier Q-400’s. Aegean opereert ook met A320-familietoestellen en heeft in december de eerste A320neo in ontvangst genomen. De maatschappij heeft er in totaal 46 besteld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button