fbpx
Editors choiceFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Cabinepersoneel Germanwings staakt rond jaarwisseling

Het cabinepersoneel van Germanwings staakt vanaf maandag 30 december 12 uur ’s nachts tot en met woensdag 1 januari 2020. Dat maakt vakbond UFO bekend na mislukte onderhandelingen.

Meedogenloos

De vakbond zegt de stap te betreuren, maar geen andere uitkomst te zien. German/Eurowings en UFO liggen al langere tijd overhoop met elkaar over de cao. De maatschappij veroordeelt de oproep en noemt het ‘meedogenloos’. Volgens de airline is er geen inhoudelijke reden om te staken omdat de eisen van UFO al zouden zijn ge√Įmplementeerd.

Impact

De maatschappij zegt de impact van de stakingen zo laag mogelijk te willen houden en werkt aan een speciaal vluchtschema voor de stakingsdagen. Er vliegen dertig van de 140 vliegtuigen voor Germanwings. De andere toestellen vliegen onder de naam Eurowings.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button