Editors choiceFrequente reizigerNieuwsStaking

Cabinepersoneel Germanwings staakt rond jaarwisseling

Het cabinepersoneel van Germanwings staakt vanaf maandag 30 december 12 uur ’s nachts tot en met woensdag 1 januari 2020. Dat maakt vakbond UFO bekend na mislukte onderhandelingen.

Meedogenloos

De vakbond zegt de stap te betreuren, maar geen andere uitkomst te zien. German/Eurowings en UFO liggen al langere tijd overhoop met elkaar over de cao. De maatschappij veroordeelt de oproep en noemt het ‘meedogenloos’. Volgens de airline is er geen inhoudelijke reden om te staken omdat de eisen van UFO al zouden zijn geïmplementeerd.

Impact

De maatschappij zegt de impact van de stakingen zo laag mogelijk te willen houden en werkt aan een speciaal vluchtschema voor de stakingsdagen. Er vliegen dertig van de 140 vliegtuigen voor Germanwings. De andere toestellen vliegen onder de naam Eurowings.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close