Overig nieuwsProfessionalVliegvelden

Frankfurt Airport behaalt nieuw passagiersrecord

Frankfurt Airport heeft een nieuw record gevestigd. In het weekend verwelkomde de luchthaven de zeventig miljoenste bezoeker.

Reischeque

Een vrouw uit Flörsheim, met haar familie onderweg naar Mexico, was de gelukkige. Zij ontving een reischeque van duizend euro van Lufthansa en luchthavenexploitant Fraport.

Records

In 2004 werd de grens van vijftig miljoen passagiers voor het eerst behaald, en in 2015 verwelkomde de luchthaven zestig miljoen passagiers. Waar het toen tien miljoen nieuwe bezoekers haalde in elf jaar, is datzelfde aantal aan reizigers erbij gekomen in vier jaar tijd.

2018

In 2018 stond de teller nog op 69,5 miljoen reizigers. Dat was toen een stijging van 7,8 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Het aantal vliegbewegingen steeg toen met 7,7 naar 512.115 starts en landingen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/