fbpx
IncidentenNieuws

Nederland neemt deel aan onderzoeksteam crash Kazachstan

De Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid zal deelnemen aan een international onderzoeksteam om de crash van de Fokker 100 van Bek Air te onderzoeken.

Onderzoek

De eerste bevindingen moeten op 10 januari bekend worden gemaakt. De vluchtrecorders zullen door Russische onderzoekers worden geanalyseerd. Deze zijn inmiddels al uit het toestel gehaald.

Crash

Bij de crash van de Fokker 100 in Kazachstan zijn twaalf mensen om het leven gekomen en twaalf mensen raakte zwaargewond. Het voorval vond vrijdag plaats met een toestel van Bek Air. De vlieglicentie van de maatschappij is inmiddels opgeschort. Vandaag geldt in Kazachstan een dag van nationale rouw.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button