fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Germanwings probeert staking af te wenden

Germanwings probeert de stakingen die rond oud & nieuw gepland staan door vakbond UFO, af te wenden.

Gesprek

De maatschappij roept de vakbond op om in gesprek te gaan met elkaar, desnoods onder begeleiding van een bemiddelaar. “Willen we echt gepassioneerde servicemedewerkers tussen kerstmis en nieuwjaar belasten met de vraag of ze hun passagiers in een zeer belangrijke vakantiefase kunnen laten staan?”, zegt Francesw Sciortino, algemeen directeur bij Germanwings.

Perspectief

Sciortino zegt hiermee ook een signaal af te geven aan de wil om medewerkers zo snel mogelijk duidelijke perspectieven te bieden voor 2020 en daarna. De vakbond heeft hier nog niet op gereageerd.

Staking

Het cabinepersoneel van Germanwings staakt vanaf maandag 30 december 12 uur ‘s nachts tot en met woensdag 1 januari 2020, nadat onderhandelingen waren stukgelopen. German/Eurowings en UFO liggen al langere tijd overhoop met elkaar over de cao. Er vliegen dertig van de 140 vliegtuigen voor Germanwings. De andere toestellen vliegen onder de naam Eurowings.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button