fbpx
Editors choiceFinancieelNieuwsProfessional

‘Hyundai neemt belang in Asiana’

Hyundai heeft een belang genomen in het financieel ongezonde Asiana. Het gaat om een belang van 31 procent, ter waarde van 2,2 miljard dollar, zo meldt Asia Times.

Te koop

De aandelen waren in handen van Kumho Industrial, die het onder druk van schuldeisers eerder dit jaar te koop zette. De deal omvat ook de dochterondernemingen van Asiana: Air Seoul en Air Busan.

Overname

“We zullen onmiddellijk beginnen met de overname van Asiana Airlines om het bedrijf financieel te stabiliseren”, aldus Chung Mong-gyu, voorzitter van Hyundai Development Company.

Moederbedrijf

Kumho Industrial was meer dan dertig jaar het moederbedrijf van Asiana, maar de laatste jaren ging het steeds slechter met de maatschappij. Dit jaar raakte de maatschappij nog meer in de financiële problemen, vanwege een handelsconflict tussen Japan en Zuid-Korea

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button