Editors choiceFinancieelNieuwsOvernamesProfessional

‘Hyundai neemt belang in Asiana’

Hyundai heeft een belang genomen in het financieel ongezonde Asiana. Het gaat om een belang van 31 procent, ter waarde van 2,2 miljard dollar, zo meldt Asia Times.

Te koop

De aandelen waren in handen van Kumho Industrial, die het onder druk van schuldeisers eerder dit jaar te koop zette. De deal omvat ook de dochterondernemingen van Asiana: Air Seoul en Air Busan.

Overname

“We zullen onmiddellijk beginnen met de overname van Asiana Airlines om het bedrijf financieel te stabiliseren”, aldus Chung Mong-gyu, voorzitter van Hyundai Development Company.

Moederbedrijf

Kumho Industrial was meer dan dertig jaar het moederbedrijf van Asiana, maar de laatste jaren ging het steeds slechter met de maatschappij. Dit jaar raakte de maatschappij nog meer in de financiële problemen, vanwege een handelsconflict tussen Japan en Zuid-Korea

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/