AirlinesIndustrieNieuws

Tarom verwacht nieuwe ATR’s in februari

De Roemeense luchtvaartmaatschappij Tarom verwacht de nieuwe ATR 72-600’s in februari 2020 te ontvangen. Het Roemeense ministerie van transport zegt dat de eerste vier ATR’s in februari zullen arriveren. De andere vijf toestellen komen later in 2020. Tarom leaset de vliegtuigen voor een periode van tien jaar.

Tumult

Oorspronkelijk zou de maatschappij de nieuwe toestellen in oktober willen hebben, maar vanwege tumult in het management van de maatschappij was dat niet haalbaar. Een aantal bestuursleden werden vervangen, waaronder Madalina Mezei, degene die verantwoordelijk was voor de overeenkomst met ATR.

Herstel

“Na verschillende turbulente periodes proberen we het nationale bedrijf Tarom te herstellen”, vertelt Lucian Bode, minister van transport. “Vanaf mijn eerste gesprek met het huidige management vroeg ik om alle aandacht te richten op winstgevendheid. Vanuit mijn rol als minister heeft Tarom alle steun, maar een goed resultaat leveren moeten we samen doen.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button