DuurzaamheidFrequente reizigerNieuws

Transavia sluit aan bij CO2-programma KLM

Transavia sluit zich vanaf 1 januari aan bij het CO2 compensatieprogramma van moeder KLM: ‘CO2Zero‘. “Vanaf die datum bieden we actiever de mogelijkheid tot het compenseren van de CO2-uitstoot van de vlucht”, aldus de maatschappij.

Compensatie

Transavia verwacht dat een groter aantal reizigers zich bewust zal zijn van de CO2-uitstoot tijdens het vliegen en zal gaan compenseren. “Op die manier zetten we samen met onze partners én passagiers nog meer stappen op weg naar een duurzamer Transavia. En dat doen we graag met onze partners zoals onze moedermaatschappij KLM én passagiers”, zegt de maatschappij.

Verminderd

Tegen 2030 wil Transavia de CO2-uitstoot met 35 procent hebben verminderd. Afgelopen weken is er hard gewerkt om het programma van KLM te implementeren in de systemen van Transavia. Op dit moment wordt de opbrengst ingezet voor herbebossing in Panama. Een vlucht compenseren naar bijvoorbeeld Barcelona kan voor 93 cent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button