AirlinesEditors choiceIndustrieNieuws

Turkish Airlines neemt A330 WOW Air over

Turkish Airlines heeft een A330 van het failliete WOW Air ontvangen. Het toestel vloog eerst naar Istanbul Ataturk Airport voor onderhoud en daarna maakte het nog een vlucht van elf minuten naar Istanbul Airport.

TC-LOL

Het toestel draagt nu registratie TC-LOL. Toen het voor WOW Air vloog, gebruikte het TF-GAY. Op 27 december kwam het in dienst van Turkish Airlines. Nu heeft het al een aantal lijnvluchten uitgevoerd, waaronder naar Kayseri, Gaziantep en Kahramanmaras. Turkish Airlines bestelde het toestel al in augustus, toen alle vliegtuigen van WOW Air terug gingen naar de leasemaatschappijen.

Failliet

De IJslandse maatschappij ging in maart failliet. Het ging al geruime tijd niet goed met WOW Air. De schulden stapelden zich op en de maatschappij wist geen winst te maken. In oktober 2017 wierp Icelandair zich op om WOW te redden via een overname. Die deal bleek niet door te gaan en oten kwam het Amerikaanse Indigo Partners in beeld, een private investeerder in de luchtvaartsector. Maar ook dit leidde nergens toe.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close