fbpx
AirlinesEditors choiceNieuws

Turkish Airlines neemt A330 WOW Air over

Turkish Airlines heeft een A330 van het failliete WOW Air ontvangen. Het toestel vloog eerst naar Istanbul Ataturk Airport voor onderhoud en daarna maakte het nog een vlucht van elf minuten naar Istanbul Airport.

TC-LOL

Het toestel draagt nu registratie TC-LOL. Toen het voor WOW Air vloog, gebruikte het TF-GAY. Op 27 december kwam het in dienst van Turkish Airlines. Nu heeft het al een aantal lijnvluchten uitgevoerd, waaronder naar Kayseri, Gaziantep en Kahramanmaras. Turkish Airlines bestelde het toestel al in augustus, toen alle vliegtuigen van WOW Air terug gingen naar de leasemaatschappijen.

Failliet

De IJslandse maatschappij ging in maart failliet. Het ging al geruime tijd niet goed met WOW Air. De schulden stapelden zich op en de maatschappij wist geen winst te maken. In oktober 2017 wierp Icelandair zich op om WOW te redden via een overname. Die deal bleek niet door te gaan en oten kwam het Amerikaanse Indigo Partners in beeld, een private investeerder in de luchtvaartsector. Maar ook dit leidde nergens toe.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button