fbpx
Editors choiceFinancieelFrequente reizigersNieuwsProfessional

Delta voltooit aankoop aandeel LATAM

Delta Air Lines heeft de aankoop van een aandeel van twintig procent in LATAM voltooid. De deal heeft een waarde van zo’n 1,9 miljard dollar.

Samenwerking

In september kondigden de airlines een uitgebreide samenwerking aan. De samenwerking houdt in dat Delta dit aandeel koop en 350 miljoen dollar investeert om de oprichting van het partnerschap goed neer te zetten. LATAM verkoopt vier A350’s aan Delta en koopt er nog eens tien nieuwe bij. Die moeten tussen 2020 en 2025 geleverd worden. Ten slotte zal Delta worden vertegenwoordigd in de Board of Directors van LATAM.

Codeshare

Het tweetal kondigde in december ook al aan een codeshare te starten op vluchten vanuit de Verenigde Staten naar Colombia, Ecuador en Peru. In eerste instantie worden 74 bestemmingen in de VS en 51 luchthavens in Latijns-Amerika onderdeel van de codeshare. Exacte bestemmingen zijn nog niet bekend. In de toekomst verwacht Delta de codeshare verder uit te breiden.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button