Editors choiceFrequente reizigerNieuwsProfessionalSamenwerking

Delta voltooit aankoop aandeel LATAM

Delta Air Lines heeft de aankoop van een aandeel van twintig procent in LATAM voltooid. De deal heeft een waarde van zo’n 1,9 miljard dollar.

Samenwerking

In september kondigden de airlines een uitgebreide samenwerking aan. De samenwerking houdt in dat Delta dit aandeel koop en 350 miljoen dollar investeert om de oprichting van het partnerschap goed neer te zetten. LATAM verkoopt vier A350’s aan Delta en koopt er nog eens tien nieuwe bij. Die moeten tussen 2020 en 2025 geleverd worden. Ten slotte zal Delta worden vertegenwoordigd in de Board of Directors van LATAM.

Codeshare

Het tweetal kondigde in december ook al aan een codeshare te starten op vluchten vanuit de Verenigde Staten naar Colombia, Ecuador en Peru. In eerste instantie worden 74 bestemmingen in de VS en 51 luchthavens in Latijns-Amerika onderdeel van de codeshare. Exacte bestemmingen zijn nog niet bekend. In de toekomst verwacht Delta de codeshare verder uit te breiden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close