fbpx
Editors choiceFinancieelFrequente reizigersNieuwsProfessional

Delta voltooit aankoop aandeel LATAM

Delta Air Lines heeft de aankoop van een aandeel van twintig procent in LATAM voltooid. De deal heeft een waarde van zo’n 1,9 miljard dollar.

Samenwerking

In september kondigden de airlines een uitgebreide samenwerking aan. De samenwerking houdt in dat Delta dit aandeel koop en 350 miljoen dollar investeert om de oprichting van het partnerschap goed neer te zetten. LATAM verkoopt vier A350’s aan Delta en koopt er nog eens tien nieuwe bij. Die moeten tussen 2020 en 2025 geleverd worden. Ten slotte zal Delta worden vertegenwoordigd in de Board of Directors van LATAM.

Codeshare

Het tweetal kondigde in december ook al aan een codeshare te starten op vluchten vanuit de Verenigde Staten naar Colombia, Ecuador en Peru. In eerste instantie worden 74 bestemmingen in de VS en 51 luchthavens in Latijns-Amerika onderdeel van de codeshare. Exacte bestemmingen zijn nog niet bekend. In de toekomst verwacht Delta de codeshare verder uit te breiden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button