fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuws

Investeerder nieuwe Thaise LCC heeft meer tijd nodig

De investeerder van de nieuwe Thaise LCC Eastar Jet heeft langer de tijd nodig voor de aankoop van een meerderheidsbelang.

Uitstel

Het gaat om de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Jeju Air. Het bedrijf verwachtte de aankoop 9 januari rond te maken, maar heeft dat uitgesteld tot het einde van de maand.

Investering

In december maakte Jeju bekend een meerderheidsbelang van 51 procent in Eastar te nemen; een deal ter waarde van zestig miljoen dollar. Om deze overname te financieren heeft de maatschappij een obligatie uitgezet.

AOL

Onlangs kreeg Thai Eastar een Air Operating License van de autoriteiten. De eerste commerciƫle vlucht van Thai Eastar zal tussen Bangkok en Kaohsung (Taiwan) zijn. Daarmee is het samen met Thai Summer Airways de eerste in Thailand geregistreerde airline die een commerciƫle route opent, nadat de rode vlag-status van ICAO werd opgeheven in 2017.

FAA

Ook moet er een verbinding komen tussen Bangkok en Zuid-Korea. Maar die route moet nog even op zich laten wachten omdat de restrictie van de FAA nog niet is opgeheven. Volgens de Amerikaanse autoriteit zijn de kwalificaties van de piloten en de trainingen nog niet goed genoeg.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button