fbpx
737 MAXBoeingEditors choiceFinancieelNieuwsProfessionalVliegtuigen

Turkish Airlines en Boeing bereiken compensatiedeal 737 MAX

Turkish Airlines en Boeing hebben een akkoord bereikt over compensatie vanwege de problemen met de 737 MAX.

Financieel

De maatschappij heeft geen financiële details gegeven, maar volgens de Turkse krant Hurriyet gaat het om 225 miljoen dollar, waarvan 150 miljoen dollar aan compensatie en 75 miljoen dollar in de vorm van goederen en diensten.

Crashes

Turkish Airlines heeft 24 737 MAX vliegtuigen in de vloot. Sinds maart staan die aan de grond als gevolg van twee dodelijke crashes in Indonesië en Ethiopië. Afgelopen week werd bekend dat de CEO van Boeing het veld moest ruimen om het vertrouwen te herstellen. Hij wordt opgevolgd door David Calhoun. Ook Michael Luttig, een hoge juridische functionaris bij Boeing, stapte afgelopen week op. Hij gaat met pensioen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button