fbpx
AirbusAirlinesNieuwsOpmerkelijkVeiligheid

‘Nieuwe’ A330 Turkish landt naast de baan

Een Airbus A330-300 van Turkish Airlines is in Port Harcourt, een van de grootste steden van Nigeria, naast de baan beland. De A330 werd negen jaar geleden gebouwd voor Singapore Airlines. In 2016 werd het toestel overgenomen door WOW air. Na het faillissement van de IJslandse prijsvechter vliegt het toestel sinds enkele dagen bij Turkish Airlines.

Eerste

De vlucht van Istanbul naar Port Harcourt was de eerste internationale vlucht waar het toestel, met registratie TC-LOL, door Turkish op werd ingezet. Het toestel vloog op 27 december naar Istanbul, vanwaar het vervolgens werd ingezet op enkele binnenlandse routes.

Incident

Alhoewel de details van het incident nog niet zijn bekendgemaakt, zou verwarring over de verlichting van de landingsbaan de oorzaak zijn. De vlucht van Port Harcourt naar Istanbul werd geannuleerd.

https://twitter.com/AnalystTK/status/1212036251664232448

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button