AirbusAirlinesNieuwsOpmerkelijkVeiligheid

‘Nieuwe’ A330 Turkish landt naast de baan

Een Airbus A330-300 van Turkish Airlines is in Port Harcourt, een van de grootste steden van Nigeria, naast de baan beland. De A330 werd negen jaar geleden gebouwd voor Singapore Airlines. In 2016 werd het toestel overgenomen door WOW air. Na het faillissement van de IJslandse prijsvechter vliegt het toestel sinds enkele dagen bij Turkish Airlines.

Eerste

De vlucht van Istanbul naar Port Harcourt was de eerste internationale vlucht waar het toestel, met registratie TC-LOL, door Turkish op werd ingezet. Het toestel vloog op 27 december naar Istanbul, vanwaar het vervolgens werd ingezet op enkele binnenlandse routes.

Incident

Alhoewel de details van het incident nog niet zijn bekendgemaakt, zou verwarring over de verlichting van de landingsbaan de oorzaak zijn. De vlucht van Port Harcourt naar Istanbul werd geannuleerd.

https://twitter.com/AnalystTK/status/1212036251664232448

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close