IncidentenNieuws

Minder dodelijke ongelukken in 2019

In 2019 waren er 86 ongelukken, waarvan acht met dodelijk afloop. Dat is aanzienlijk minder dan het jaar ervoor. Ook het aantal slachtoffers nam flink af. Dat meldt To70, een Nederlands consultancy bureau.

Helft

Vorig jaar lieten 257 mensen het leven in vliegtuigongelukken. Dat is minder dan de helft van de 534 doden in 2018. Naar schatting steeg het vervoer via de lucht met ruim 4 procent. Eens per 5,6 miljoen vluchten stortte een toestel neer met dodelijke afloop.

Minste

2017 is nog steeds het jaar met de minste doden. Er waren twee dodelijke ongelukken met in totaal dertien doden. In 2016 waren er de minste crashes per miljoen vluchten.

MAX

Het meest in het oog springende ongeluk was natuurlijk die met de MAX van Ethiopian. Er kwamen 157 mensen om en was de reden voor luchtvaartautoriteiten wereldwijd de MAX aan de grond te houden.

Andere ongelukken met meer dan tien doden waren:

5 mei een Superjet van Aeroflot met 41 doden in Rusland.

24 november een Dornier 228 van Busy Bee in Congo met 29 doden (waarvan tien op de grond).

9 maart een Douglas DC-3 van Laser in Colombia met veertien doden.

27 december een Fokker 100 van Bek Air in Kazachstan met twaalf doden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/