fbpx
737 MAXAirlinesBoeingFinancieelIncidentenNieuwsVeiligheid

‘American wil 737 MAX compensatie delen met personeel’

American Airlines is al langere tijd met Boeing in gesprek over compensatie voor de 737 MAX. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ervaart operationele problemen door het vliegtuig tekort dat is ontstaan door het een de grond houden van de 737 MAX vloot.

Compensatie

Boeing heeft vorig jaar al bekendgemaakt meerdere vormen van compensatie te bespreken met haar klanten. Naast een financiële vergoeding kan de vliegtuigbouwer ook schade vergoeden met trainingen voor personeel of bijvoorbeeld reserveonderdelen.

Personeel

American Airlines zou volgens verschillende Amerikaanse media een deel van de vergoeding bij de winstdeling voor het personeel willen optellen. Details over de schadevergoeding voor American zijn verder nog niet bekend. Door de problemen met de 737 MAX zou de totale winst van de maatschappij in 2019 meer dan 480 miljoen euro lager zijn uitgevallen.

Turkish

Vorige week kondigde Turkish Airlines al aan een deal te hebben bereikt met Boeing. De maatschappij heeft geen financiële details gegeven, maar volgens de Turkse krant Hurriyet gaat het om 225 miljoen dollar, waarvan 150 miljoen dollar aan compensatie en 75 miljoen dollar in de vorm van goederen en diensten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button