737 MAXAirlinesBoeingFinancieelIncidentenNieuwsVeiligheid

‘American wil 737 MAX compensatie delen met personeel’

American Airlines is al langere tijd met Boeing in gesprek over compensatie voor de 737 MAX. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ervaart operationele problemen door het vliegtuig tekort dat is ontstaan door het een de grond houden van de 737 MAX vloot.

Compensatie

Boeing heeft vorig jaar al bekendgemaakt meerdere vormen van compensatie te bespreken met haar klanten. Naast een financiële vergoeding kan de vliegtuigbouwer ook schade vergoeden met trainingen voor personeel of bijvoorbeeld reserveonderdelen.

Personeel

American Airlines zou volgens verschillende Amerikaanse media een deel van de vergoeding bij de winstdeling voor het personeel willen optellen. Details over de schadevergoeding voor American zijn verder nog niet bekend. Door de problemen met de 737 MAX zou de totale winst van de maatschappij in 2019 meer dan 480 miljoen euro lager zijn uitgevallen.

Turkish

Vorige week kondigde Turkish Airlines al aan een deal te hebben bereikt met Boeing. De maatschappij heeft geen financiële details gegeven, maar volgens de Turkse krant Hurriyet gaat het om 225 miljoen dollar, waarvan 150 miljoen dollar aan compensatie en 75 miljoen dollar in de vorm van goederen en diensten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/