fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsVeiligheid

Neuswiel A330 Turkish Airlines trekt niet in

Het neuswiel van een Turkish Airlines Airbus A330 onderweg van Kaapstad naar Istanbul klapte donderdagavond niet in. Het is het tweede incident met een A330 van Turkish Airlines in korte tijd. Vorige week belandde een soortgelijk toestel van de maatschappij naast de baan in Port Harcourt, Nigeria.

Holding

Toen het neuswiel weigerde in te klappen werd het toestel een holding ingestuurd nabij Kaapstad. De bemanning besloot vervolgens uit te wijken naar de luchthaven van Johannesburg, aangezien die beschikt over een grotere landingsbaan dan Kaapstad.

Toestel

Het betrokken toestel, met registratie TC-JNI, staat nog aan de grond op de luchthaven van Johannesburg. Passagiers zullen met vervangende vluchten naar Istanbul worden overgebracht. 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button