AirlinesIncidentenNieuwsVeiligheid

Neuswiel A330 Turkish Airlines trekt niet in

Het neuswiel van een Turkish Airlines Airbus A330 onderweg van Kaapstad naar Istanbul klapte donderdagavond niet in. Het is het tweede incident met een A330 van Turkish Airlines in korte tijd. Vorige week belandde een soortgelijk toestel van de maatschappij naast de baan in Port Harcourt, Nigeria.

Holding

Toen het neuswiel weigerde in te klappen werd het toestel een holding ingestuurd nabij Kaapstad. De bemanning besloot vervolgens uit te wijken naar de luchthaven van Johannesburg, aangezien die beschikt over een grotere landingsbaan dan Kaapstad.

Toestel

Het betrokken toestel, met registratie TC-JNI, staat nog aan de grond op de luchthaven van Johannesburg. Passagiers zullen met vervangende vluchten naar Istanbul worden overgebracht. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close