fbpx
AirlinesDuurzaamheidInnovatieNieuws

IAG wil in 2050 klimaatneutraal zijn

IAG, het moederbedrijf van onder andere Aer Lingus, British Airways, Iberia, Level en Vueling wil in 2050 volledig klimaatneutraal zijn. De eerste stap naar dit doel is het compenseren van de CO2 uitstoot van alle British Airways vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk.

British

British Airways volgt enkele andere Europese maatschappijen, zoals Easyjet en Air France, met het standaard compenseren van CO2 uitstoot op binnenlandse vluchten. Easyjet gaat nog een stapje verder door de CO2 uitstoot van alle vluchten te compenseren.

Investeren

Naast bijvoorbeeld het planten van bomen om uitstoot te beperken, geeft IAG aan de komende jaren te gaan investeren in verduurzaming. Het concern heeft laten weten 400 miljoen dollar te investeren in biobrandstof.

Uitstoot

IAG geeft aan dat British Airways sinds 2012 de uitstoot van Europese vluchten met 40 procent heeft teruggebracht. Efficiëntere vliegtuigen zouden hier een grote rol in hebben gespeeld. Het luchtvaartconcern geeft dan ook aan in te zetten op een zo zuinig mogelijke vloot.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button