fbpx
AirlinesNieuws

Luchtvaartmaatschappijen lijden onder hoge olieprijs

Wereldwijd stijgt de prijs van olie, en daarmee ook de prijs van brandstof. Aanleiding voor de steeds hogere prijs is de onrust in het Midden-Oosten. Naast een beperking van de olie export uit enkele landen, wordt ook het olietransport op de Perzische Golf en de Golf van Oman bemoeilijkt. Aandelen van luchtvaartmaatschappijen dalen door de hoge brandstofkosten aanzienlijk.

Daling

Doordat de olieprijs met 4.1 procent is gestegen, zijn de aandelen van vrijwel alle maatschappijen in waarde gedaald. Air France-KLM is het weekend ingegaan met een negatief resultaat van 7,92 procent.

Acties

De directe oorzaak voor de stijging van de olieprijzen is de recente Amerikaanse drone aanval op het vliegveld van Bagdad. Door de steeds verder oplopende spanningen in het Midden-Oosten is het goed mogelijk dat de stijging van de olieprijs nog enige tijd zal aanhouden.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button