fbpx
AirlinesNieuwsRoutes en Bestemmingen

Maatschappijen mijden Bagdad

Verschillende maatschappijen hebben aangekondigd per direct te stoppen met de vluchtuitvoering naar Bagdad. Aanleiding voor het staken van de routes was de drone aanval van de Amerikaanse luchtmacht van afgelopen week.

Maatschappijen

Gulf Air uit Bahrein, Royal Jordanian uit Jordanië en Flynas uit Saudi-Arabië hebben vrijdag aangekondigd alle vluchtuitvoering naar Bagdad per direct te staken. Vluchten naar andere steden in Irak, zoals Ebril, zullen uitgevoerd worden volgens het reguliere schema. Onder andere Turkish Airlines en Qatar Airways blijven op Bagdad vliegen.

Luchtruim

Het luchtruim in het gebied wordt vooralsnog niet vermeden. Mocht de situatie ontstaan waar dit wel moet gebeuren zullen vooral vluchten naar het Midden-Oosten hieronder lijden aangezien de meeste maatschappijen het luchtruim van grote delen van het nabije oosten al vermijden.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button