737 MAXAirlinesEditors choiceIncidentenIndustrieLow-costNieuwsVeiligheid

‘Ryanair verwacht 737 MAX in oktober’

Ryanair topman Michael O’Leary heeft in een interview met het Duitse tijdschrift Wirtschaftswoche aangegeven dat het goed mogelijk is dat de Ierse prijsvechter geen 737 MAX toestellen in de lucht heeft voor de zomer. Mogelijk zou de maatschappij de nieuwe toestellen pas in oktober krijgen.

Zomer

Persbureau Reuters meldde eerder al dat Ryanair geen 737 MAX toestellen in ontvangst zal nemen in Juli of Augustus. Die maanden is de vraag naar vliegreizen het grootst voor de maatschappij waardoor het bedrijf het risico op verstoringen will beperken.

EASA

EASA ligt achter op de Verenigde Staten wat betreft het testen van de MAX-toestellen, aldus O’Leary. Ryanair verwacht dat het toestel in Europa daarom nog enkele maanden aan de grond staat. Een woordvoerster van de EASA zegt dat ze de MAX zo snel mogelijk weer in de lucht wil hebben, maar dat dat alleen gebeurt als de vliegtuigen veilig zijn en volledig opnieuw gecertificeerd zijn, onafhankelijk van commerciële, economische en politieke druk.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button