IncidentenNaast het nieuwsOpmerkelijkVeiligheid

Toestel Air Canada verliest wiel tijdens vlucht | video

Een Bombardier Dash 8-300 van Air Canada Express is vrijdag een wiel kwijtgeraakt tijdens een vlucht van Montreal naar Saguenay, beide in de Canadese provincie Quebec.

Incident

Kort na het opstijgen uit Montreal liet een van de twee wielen onder de linkervleugel van het toestel los. Het toestel heeft enige tijd in de buurt van Montreal gecirkeld om brandstof te verbranden. Vervolgens is het toestel zonder verdere problemen geland op de luchthaven van Montreal. Hoe het wiel los heeft kunnen komen wordt nog onderzocht.

Passagiers

De 49 passagiers aan boord van het toestel zijn met een vervangend vliegtuig naar hun bestemming gebracht, zo heeft Air Canada bevestigd aan lokale krant ‘Le Journal de Montréal’.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close