fbpx
AirlinesBoeingNieuwsRoutes en BestemmingenVliegtuigen

‘LOT breidt mogelijk uit met 777’s van Singapore Airlines’

De Poolse nationale maatschappij LOT gaat haar vloot mogelijk uitbreiden met drie Boeing 777-200’s afkomstig van Singapore Airlines, zo melden Poolse media. LOT heeft nog niets bevestigd, echter heeft de maatschappij wel laten weten te kijken naar verschillende opties voor vlootuitbreiding.

Training

Poolse media melden dat LOT bemanningen al traint om op de Boeing 777 te vliegen. De keuze voor de 777 zou geen verrassende zijn, aangezien de 787 bemanningen van de maatschappij relatief eenvoudig op de 777 getraind kunnen worden. Ook is het mogelijk om piloten zowel 777 als 787 te laten vliegen, wat scheelt in operationele kosten.

Azië

LOT heeft het plan om de komende jaren groot uit te breiden. De maatschappij wil de concurrentie aangaan met de maatschappijen uit het Midden-Oosten door in te spelen op de markt tussen Europa en Azië. De maatschappij zal hiervoor gebruik gaan maken van het nieuwe vliegveld van Warschau en de hub in Boedapest.

A320

Eerder maakte LOT bekend vier Airbus A320’s te wet leasen voor het zomerseizoen van 2020. De toestellen moeten het gat in de capaciteit opvangen dat is ontstaan door het aan de grond blijven van de Boeing 737 MAX, waarvan de maatschappij er al enkele in de vloot had. Ook op vluchten naar Amsterdam werd de 737 MAX ingezet.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button