fbpx
Air FranceEditors choiceFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Air France verwacht alle vluchten uit te voeren ondanks stakingen

Air France verwacht maandag en dinsdag alle vluchten zoals gepland uit te kunnen voeren, ondanks de stakingen uit onvrede over de voorgenomen pensioenhervormingen.

Schema

De stakingen staan gepland van zes tot negen januari. Of de vluchten woensdag en donderdag ook doorgaan volgens schema, is nog niet bekend. In december kwam er een nationale beweging op gang tegen de pensioenhervormingen. De maatschappij benadrukt dat toen ook alle vluchten doorgingen zoals gepland, met uitzondering van de vluchten die op verzoek van de luchtvaartautoriteit werden geannuleerd.

Staking

Deze staking is afgekondigd door de op een na grootste vakbond voor piloten binnen Air France. Die wil maandag en dinsdag staken. Voor het cabinepersoneel staat er een staking van maandag tot donderdag op de planning.

Leeftijd

De stakers protesteren tegen de pensioenhervormingen. De Franse president Macron wil de pensioenregelingen in Frankrijk uniformiseren. Momenteel zijn er 43 verschillende pensioenregelingen. Dit aantal wil hij terugbrengen naar één. In Frankrijk is hier veel ophef over ontstaan omdat veel mensen er hierdoor op achteruit gaan.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button