Frequente reizigerNieuwsProfessionalVliegvelden

Luchthaven Münster-Osnabrück houdt zich staande in moeilijke jaren

De luchthaven van Münster-Osnabrück (FMO) heeft in 2019 992.553 reizigers verwelkomd. Dat is 3,3 procent minder dan het aantal passagiers in 2018.

Positief

Toch worden de resultaten als positief beschouwd. “In een turbulent jaar voor de luchtvaartindustrie met de faillissementen van Germania en touroperator Thomas Cook, heeft FMO in 2019 een zeer presentabel resultaat behaald”, zegt Rainer Schwarz, managing director van de luchthaven.

Druk

De drukste bestemmingen in 2019 waren van Lufthansa: München (235.000 passagiers), Frankfurt (133.000) en Mallorca (209.000). In de zomer van 2020 zal Corendon ongeveer dertig procent meer vluchten aanbieden vanaf het vliegveld. De frequentie van vluchten naar Gran Canaris, Fuerteventura en Antalya zal worden verhoogd. Nieuw in het vluchtschema is Bodrum. Ook SunExpress verhoogt het aantal vluchten naar Antalya.

Zwaar

FMO verwacht dat er opnieuw een zwaar jaar voor de deur staat. De Duitse luchthavenassociatie verwacht zelfs een algehele afname van het aantal passagiers in Duitsland. Eén van de redenen daarvoor is de hogere vliegbelasting. Maar desondanks blijft de luchthaven positief. “Met de uitbreiding van de vluchtschema’s van Corendon, Lauda, Eurowings en SunExpress is er een goede basis voor een positieve ontwikkeling in 2020”, aldus Schwarz.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button