AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Ryanair gegroeid in 2019

Ryanair Group heeft in 2019 meer passagiers verwelkomd dan in het jaar daarvoor. Waar er in 2018 10,3 miljoen Ryanair Group-passagiers waren, zijn dat er één jaar later 11,2 miljoen geweest. Een groei van 9 procent.

Ryanair

Dit zijn de resultaten van Lauda en Ryanair gecombineerd. Ryanair zelf heeft een toename van zeven procent gezien: van tien miljoen naar 10,7 miljoen reizigers. Net als vele andere maatschappijen wordt ook Ryanair getroffen door de problemen met de 737 MAX. Komende zomer sluit de maatschappij twee Europese bases omdat het minder MAX’s kan afnemen, te weten: Neurenberg en Stockholm Skavsta.

Lauda

Laudamotion vloog in maart 2018 voor het eerst. Niet lang daarna nam Ryanair een belang van 25 procent in de maatschappij. Even later werd dat honderd procent. Datzelfde jaar waren er 0,3 miljoen reizigers. In 2019 verwelkomde de maatschappij 0,5 miljoen passagiers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button