fbpx
IncidentenNieuws

WestJet 737 glijdt van landingsbaan in Canada

Een Boeing 737-800 van WestJet is in het weekend van de landingsbaan afgegleden op Halifax Stanfield International Airport tijdens een sneeuwstorm. Er zijn geen gewonden gevallen.

Landing

Het toestel vloog onder vluchtnummer 248 van Toronto naar Halifax. Zondagochtend rond twaalf uur landde het op baan 14, met 172 passagiers en zeven crewleden aan boord, toen het van de landingsbaan afschoot en in het door sneeuw bedekte gras terecht kwam. Ongeveer drie uur later waren alle passagiers veilig van boord gehaald.

Weer

Het weer was op het moment van landen erg slecht, wat momenteel niet opmerkelijk is in Canada vanwege de vele winterstormen. De precieze oorzaak moet nog worden onderzocht. De Transportation Safety Board of Canada (TSB) heeft een onderzoeksteam naar het vliegveld gestuurd. Als gevolg van het incident werden drie andere vluchten geannuleerd.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button